maandag 29 september 2008

5-Daagse safari "Red Centre" vanuit Alice Springs

Woensdag 24-09: dag 1
Start van onze "5-Daagse safari "Red Centre". We vertrokken met 24 reizigers en hadden een gids uit Frankrijk. Hie spieks Ienglish wit hear on. In de voormiddag bezochten we een kamelenfarm. Na de middag en een rit van 450 km bezochten we Kata Tjuta het vroeger Olga's. We maakten er een mooie wandeling. Nadien reden we naar Uluru (Ayers Rock), waar we een prachtige zonsondergang te zien kregen.
Donderdag 25-09: dag 2
Om 4u30 moesten we al uit de veren, om het opkomen van de zon te aanschouwen tijdens een wandeling aan de voet van Uluru. De klim naar de top ging die dag spijtig genoeg niet door. De Rangers hadden beslist dat het te winderig en dus te gevaarlijk was. Na de middag reden we richting Kings Creek. Onderweg zagen we een paar zoutmeren. We sloten deze dag af rond een gezellig kampvuur.
Vrijdag 26-09: dag 3
Opstaan om 5u00. Om 6u30 zijn we vertrokken voor een 4u durende wandeling doorheen Kings Canyon. Na de middag zijn we verder getrokken naar de West McDonell Ranges (Ranges = bergketen), waar ons kamp gelegen was in Glen Helen Gorge. Hier namen we snel een HEEL frisse duik in de Creek. Deze zwempoel was heel diep.
Zaterdag 27-09: dag 4
Opgestaan om 6u15. Deze voormiddag hebben we 1 van de prachtigste wandelingen doorheen Ormiston gemaakt. Na de middag reden we door naar de Aboriginalgemeenschap van Wallace Rockhole waar we de Dot Art painting zelf beoefend hebben (wat een geklungel). Die namiddag werd afgesloten met een tocht naar Wallace Rockhole, onder de deskundige leiding van een plaatselijke gids Ken. De laatste avond werd een enorm kampvuur aangestoken. Het was sfeervol, met muziek uit de jaren '60 en '70.
Zondag 28-09: dag 5
We werden gewekt om 6u15. In de voormiddag beleefden we een helse 4x4 tocht over barre en rotsachtige wegeltjes richting Palm Valley. Doorheen deze vallei liep de Finke River, de oudste rivierbedding ter wereld. Hier staan ook de meest zeldzame palmboomsoorten, die alleen hier voorkomen. Na de middag onze laatste tocht naar Standley Chasm. Een korte maar adembenemende wandeling tot aan een enorme spelonk.
Daarna moe maar voldaan terug naar Alice Springs, waar we rond 16u30 onze tentensafari van ±1700 km afsloten.
Na een goede douche, deden we ons tegoed aan een heerlijk avondmaal met een fleske frisse witte wijn.

Hierbij de link naar de foto's. Het was niet gemakkelijk om een selectie te maken.

De link van dag 1 en 2: http://www.flickr.com/photos/28726123@N05/?saved=1

De link van dag 3, 4 en 5: http://www.flickr.com/photos/28726123@N05/?saved=1


Wat volgt er?
Straks om 13u30 vliegen we verder naar Sydney, waar we 4 dagen zullen verblijven.
Tot dan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Schoon pertretjes zulle..
En wijle maar werken!

Groetjes van den aabos!